وبلاگ متنوع دانشجوی ایران

وبلاگ متنوع دانشجوی ایران

مطالب گوناگون و آموزنده

 

معرفی و بررسی کامل گوشی Nokia Lumia با سیستم عامل Mango
 

بلاخره شرکت نوکیا جایگزینی این سیستم‌عامل، به سمت مایکروسافت و ویندوزفون‌های جدید این شرکت متمایل شد و پس از ماه‌ها انتظار نخستین محصولات خود در این کلاس را به معرض نمایش عموم گذاشت.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برنیز پس از مدتها تحمل انتقادات فراوان از سیمبین‌های کلاسیک این شرکت در میان گزینه‌های فراوان برای سام و به نقل از عصر نوشتن، در مقاله پیش‌رو نگاه کوتاهی خواهیم داشت به مشخصات و قابلیت‌های دو تازه‌وارد نوکیا در کلاس ویندوزفون با نام‌های Lumia 800 و Lumia 710 با ما در این مسیر همراه شوید.
بیش از یک سال از تولد نسل نخستین ویندوزفون‌های شرکت مایکروسافت در اکتبر ۲۰۱۰ می‌گذرد این سیستم‌عامل که پس از ورژن ۶٫۵ ویندوزموبایل با عنوان ورژن ۷ نام‌گذاری شد در ابتدا با مشکلات و محدودیت‌های متعددی روبرو بود که در مقالات قبلی به تفصیل در مورد آنها صحبت‌نمودیم این مشکلات نسخه ابتدای بصورت لیست‌وار شامل نبود File Manager و امکان Mass Storage، محدودیت تعداد برنامه‌های نوشته شده برای این سیستم‌عامل، غیبت اکولایزر در پخش‌کننده موسیقی، ارائه ringtone‌های جدید تنها از طریق مارکت، پشتیبانی بسیار ضعیف از حافظه‌های جانبی بصورت کاملا محدود، عدم امکان Copy/Paste و ارسال فایل از طریق بلوتوث و شاید از همه مهمتر نبود Multitasking اشاره کرد.
برخی از این مشکلات در ورژن ۷٫۱ موسوم به NoDo و برخی دیگر در ورژن ۷٫۵ منگو مرتفع شدند هرچند که هنوز برخی از مهمترین آنها مثل مسئله انتقال فایل تحت بلوتوث و وابستگی به نرم‌افزار Zune برای ارتباط با کامپیوتر همچنان در این ورژن نیز دیده می‌شود؛ اما با گذشت بیش از ۱۵ ماه از تولد این سیستم‌عامل جدید مطابق تمامی پیش‌بینی‌ها با حمایت همه‌جانبه و سرمایه‌‌گذاری گسترده مایکروسافت، آرام‌آرام نام Windows Phone نیز در کنار دیگر اینترفیس‌های موبایلی به لیست انتخاب‌های خریداران اسمارت‌فون افزوده شده است .
اما در این میان علیرغم تولید ویندوزفون از سوی تقریبا تمامی نام‌های بزرگ این رده مثل HTC، Samsung و LG قرار گرفتن یک نام بزرگ در این جمع برای مایکروسافت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است نامی که علیرغم از دست دادن هرساله سهم بیشتری از بازار همچنان بزرگ‌ترین تولید‌کننده گوشی‌های موبایل از لحاظ تعداد و ارزش کالای به فروش رفته است نوکیا بعنوان با سابقه‌ترین و بزرگ‌ترین برند بازار موبایل، خود با مشکلات متعدد و فراوانی در راضی نگه‌داشتن میلیون‌ها کاربر خود در سرتاسر جهان روبروست و از این رو اتحاد نوکیا با مایکروسافت علاوه بر اهمیت آن برای طرف آمریکائی برای نوکیا نیز در به‌دست آوردن مجدد بازار بسیار مهم و حتی حیاتی‌تر از مایکروسافت تلقی می‌شود.
خبر همکاری نوکیا و مایکروسافت در نمایشگاه Nokia World 2011 بصورت رسمی اعلام شد و در حدود ۳ ماه پس از آن تاریخ نخستین محصولات این اتحاد با نام‌های Lumia 800 و Lumia 710 پا در عرصه وجود گذاشتند مدل‌هائی که علیرغم جذابیت‌های نوکیائی همچنان با محدودیت‌های مشخص ویندوز‌فون و قیمت‌های نسبتا بالا به بازار ارائه شده‌اند.
الف- Nokia Lumia 800
Lumia 800 در اولین برخورد بدون شک یادآور دیگر مدل محبوب این روزهای نوکیا یعنی N9 است جائیکه از همان پلتفرم و شکل و ظاهر N9 با تغییراتی کوچک استفاده شده است.
نخستین شباهت این دو مدل از جعبه دستگاه آغاز می‌شود که نه تنها طراحی یکسانی در هر دو مدل به‌چشم می‌خورد بلکه در محتویات درونی آن‌ها نیز هیچ تغییر خاصی دیده نمی‌شود.
ابعاد Lumia 800 برابر با ۱۲٫۱×۶۱٫۲×۱۱۶٫۵ میلیمتر با حجم ۷۶cc است که دقیقا همان ابعاد و حجم Nokia N9 بدون کوچکترین تغییری‌ست. وزن ۱۴۲ گرمی این مدل اما در حدود ۷ گرم سنگین‌تر از N9 است.
بدنه پلی‌کربنات این مدل علاوه بر مقاومت مناسب در برابر اثرات انگشت و خراشیدگی یک نکته فوق‌العاده دیگر را نیز از N9 به عاریت گرفته‌است جائیکه این رنگ در حقیقت رنگ خود ماده طبیعی بکار گرفته در ساخت بدنه گوشی‌ست و هیچ‌گونه رنگ‌شدگی در آن دیده نمی‌شود از این‌رو امکان ریختگی رنگ در اثر استفاده طولانی مدت و یا حتی تغییر ظاهر بدنه با ایجاد خراش‌های عمیق در آن نیز به هیچ‌عنوان وجود ندارد چرا که با خراش عمیق نیز رنگ بدنه تغییری نمی‌کند.
صفحه‌نمایش Lumia 800 یک نمونه ۳٫۷ اینچی AMOLED با وضوح WVGA و فناوری ساخت PenTile matrix است که همچون Samsung Galaxy S در هر پیکسل آن تنها دو زیر پیکسل بکار گرفته شده است البته این مسئله تنها در فواصل بسیار نزدیک با چشم مسلح قابل مشاهده است و در حالت معمول در این پنل به لطف فیلتر پلاریزه ضد بازتابش (فناوری Nokia ClearBlack display) کیفیت بسیار مناسبی برای این پنل در هر دو حالت کارکرد در محیط های داخلی و  حتی زیر نور مستقیم خورشید ایجاد می‌شود که Lumia 800 را در ردیف دارندگان بهترین صفحه‌نمایش ویندوز‌فون (و شاید هم بهترین آنها) قرار می‌دهد.
بروی این صفحه‌نمایش از پوشش محافظ Gorilla Glass با لبه‌های گرد شده در چهار سمت پنل اسنفاده شده که ضمن ایجاد جذابیت بصری امکان لمس گوشه‌ای‌ترین نقاط پنل را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در رابطه با نکات منفی این پنل بجز فناوری PenTile matrix باید به روشنائی نچندان رویائی آن اشاره کرد که البته مشکلی معمول در تمامی پنل‌های AMOLED محسوب شده و بجز یک استثنای بزرگ به نام Nokia N9 تقریبا هیچگاه روشنائی این قسمت با پنل‌های LCD معمول قابل مقایسه نبوده است.
روشنائی صفحه‌نمایش Lumia 800 در بیشترین حالت تقریبا معادل تنها ۵۰% روشنائی پنل N9 است.
زیر صفحه‌نمایش Lumia 800 تفاوت اصلی ظاهری آن با N9 یعنی کلیدهای سه گانه ویندوزی back، ویندوز و Search به چشم می‌خورند که همچون صفحه‌نمایش از فناوری لمسی خازنی بسیار حساسی بهره می گیرند و به لطف پس‌زمینه مشکی پنل AMOLED در روشنائی شدید نیز به خوبی دیده می‌شوند.
بالای صفحه‌نمایش به اسپیکر برقراری تماس و حس‌گرهای دوگانه Proximity و تنظیم نور تعلق دارد و از دوربین دوم نیز در آن خبری نیست.
 
در کناره‌ سمت راست دستگاه Rocker تغییر صدا و کلید Power دیده می‌شود که استفاده از آنها بدلیل ارتفاع اندک این کلیدها نسبت به بدنه تا حدودی با مشکل روبروست. کلید دو مرحله‌ای شاتر دوربین در پائین این قسمت برخلاف دو کلید دیگر اما از ارتفاع مناسبی برخوردار است و با توجه به محل قرارگیری لنز دوربین در مرکز بخش پشتی شرایط مناسبی را برای استفاده سریع از دوربین  ایجاد می‌کند.
سمت چپ خالی از هر المان قابل ذکری‌ست و در پائین نیز تنها اسپیکر اصلی دستگاه و میکروفون برقراری تماس دیده می‌شود.
بخش بالائی دستگاه شلوغ‌ترین قسمت این مدل محسوب می‌شود در این بخش علاوه بر جک ۳٫۵ میلیمتری هدست، در زیر دو پوشش جداگانه پورت Micro USB اتصالات سیمی و اتصال شارژر همراه با tray جایگذاری میکروسیمکارت دیده می‌شود که همچون دیگر موارد کنترلی و سخت‌افزاری جای گرفته در دورتادور Lumia 800 (البته بجز شاتر دوربین) عینا همان موارد حاضر در Nokia N9 هستند و هیچ تفاوتی در شکل ظاهری و عملکرد آنها دیده نمی‌شود.
طراحی پشت گوشی بجز جابجا شدن محل فلش‌های دوگانه LED که از سمت چپ به بالا منتقل شده‌اند هیچ تغییری نسبت به N9 نداشته است.
دوربین ۸ مگاپیکسلی کارل‌زایس Lumia 800 دقیقا همان نمونه حاضر در Nokia N9 است و بجز برخی تنظیمات هیچ تغییر خاصی در این قسمت نیز صورت نپذیرفته است لامپ‌های LED حاضر در این دوربین بگفته نوکیا علیرغم کوچکتر شدن تا ۲۰ درصد نور بیشتری نسبت به قبل تولید می‌کنند و در حین فیلمبرداری نیز برخلاف N9 به رنگ قرمز روشن نمی‌شوند. گشودگی f/2.2 دیافراگم که بنا به  ادعای شرکت سازنده تا ۷۵% نور بیشتری به سنسور می‌رساند همچون N9 در Lumia 800 نیز تکرار شده است.
این دوربین با نسبت ۴:۳ با وضوح ۸ مگاپیکسل و با نسبت ۱۶:۹ با وضوح ۷٫۱ مگاپیکسل عکاسی می‌کند. کیفیت تصاویر به ثبت رسیده توسط  این دوربین در مواردی همچون میزان جزئیات، White balance دقیق و تفکیک تصویر با کنتراست بالا نسبتا موفق عمل می‌کند اما در یک تفاوت بزرگ با N9 بدلیل تغییر در سیستم‌ پردازشی و نوع سیستم‌عامل با ضعیف عمل کردن الگوریتم کاهش نویز میزان قابل توجهی از نویز رنگی در بسیاری از سوژه برداشت شده توسط این دوربین به چشم می‌خورد و از این لحاظ می‌توان امتیاز پائین تری برای Lumia 800 در مقابل N9 در نظر گرفت.
فیلمبرداری این دوربین بر طبق انتظار از کلاس ویندوزفون‌ها با وضوح ۷۲۰p با ۳۰ فریم در ثانیه و با نرخ برداشت بسیار مناسب ۱۵Mbps صورت می‌گیرد که در عمل در شرایط نوری مناسب تصاویری روان و بدون اشکال با سطح مناسبی از جزئیات و کنترل نویز برجای می‌گذارد.
بزرگترین مشکل این دوربین فوکوس اتوماتیک آن در حین فیلمبرداری‌ست که البته در ابتدا مطمئنا بعنوان یک نکته مثبت به آن نگریسته می‌شود اما رویه این دوربین در تغییر لحظه به لحظه فوکوس متناسب با سوژه‌های متحرک شرایط را برای یک فیلمبرداری ایده‌آل بسیار مشکل و در برخی موارد غیر ممکن می‌سازد و در این میان هیچ راهی نیز برای قفل کردن فوکوس قبل از آغاز فیلمبرداری وجود ندارد.
دیگر نکته منفی در این رابطه نرخ برداشت صدا است که علیرغم استریو بودن با مقدار بسیار کم ۵۰Kbps انجام می‌شود که بعنوان مثال در مقایسه با N9 با نرخ ضبط صدای ۱۳۲kbps رقم بسیار پائین‌تری را نشان می‌دهد.
باتری بکار گرفته شده در Lumia 800 یک نمونه ۱۴۵۰mAh با نام BV-5JW است که همان باتریN9 بدون امکان خارج سازی است و از زمان‌های رسمی ۲۶۵ ساعت در حالت Stand-by و ۱۳ ساعت در حین مکالمه یا ۵۵ ساعت پخش مداوم موسیقی برخوردار است. این زمان برای پخش ویدئو در حدود ۷ ساعت است.
پردازنده Lumia 800 از نوع Qualcomm MSM8255 با فرکانس پایه ۱ گیگاهرتز است که تا ۱٫۴ گیگاهرتز اورکلاک شده است. ۵۱۲ مگابایت حافظه RAM و ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی غیر قابل ارتقا برای این مدل در نظر گرفته شده است. از جمله دیگر مشخصات قابل ذکر Lumia 800 می‌توان به سرعت ۱۴٫۴Mbps اتصال ۳G و وای‌فای با پشتیبانی از استاندارد ۸۰۲٫۱۱b/g/n اشاره کرد.
قیمت فعلی Lumia 800 در بازارهای داخلی کشور در حدود ۹۴۰ هزار تومان است که البته با قیمت جهانی ۵۵۰ دلاری آن چندان فاصله‌ای ندارد.
ب- Nokia Lumia 710
Lumia 710 در حقیقت نسخه ساده شده‌ای از Lumia 800 با حذف برخی امکانات پایه‌ای و مهم با قیمتی اقتصادی‌تر است. ابعاد این مدل ۱۲٫۵×۶۲٫۴×۱۱۹ میلیمتر است که در تمامی موارد از Lumia 800 بزرگتر است.
وزن ۱۲۶ گرمی این مدل اما ۱۶ گرم سبک‌تر از مدل ۸۰۰ است. بدنه نسبتا ساده این مدل بطور کامل از پلاستیک با کیفیتی ساخته شده و امکان تغییر رنگ درپوش باتری بخش پشتی جذابیت فراوانی برای آن مخصوصا در نزد کاربران جوان ایجاد نموده است.
صفحه‌نمایش ۷۱۰ همچون ۸۰۰ یک نمونه ۳٫۷ اینچی WVGA با فناوری لمسی خازنی و امکان نمایش ۱۶ میلیون رنگ است که بجای تکنولوژی AMOLED این بار از فناوری ساده LCD TFT در آن استفاده شده است امری که تاثیر چشمگیری در کنتراست پنل و کاهش فراوان سطح رنگی مشکی برجای گذاشته است؛ البته حضور فناوری Nokia ClearBlack تا حدودی از این تاثیر منفی کاسته است. بروی این پنل نیز از پوشش محافظ Gorilla Glass که صفحه‌نمایش را در مقابل سقوط از ارتفاع و تا حدودی خراشیدگی محافظت می‌کند استفاده شده است.
در زیر صفحه‌نمایش ۷۱۰ از سه کلید فیزیکی ویندوز در یک مجموعه به هم پیوسته با ابعاد نسبتا مناسب و بدون تفکیک استفاده شده و در بخش بالائی نیز در غیاب دوربین دوم دو حسگر Proximity و تنظیم نور در کنار اسپیکر برقراری تماس دیده می‌شوند.
کنترلرهای جانبی دستگاه شامل Rocker تغییر صدا و شاتر دوربین در سمت راست و کلید Power، جک ۳٫۵ میلیمتری هدست و پورت Micro USB در بالا می‌شود. در سمت چپ و پائین دستگاه نیز نکته خاصی به چشم نمی‌خورد.
ساده‌سازی‌های ۷۱۰ در بخش پشتی دستگاه نیز کاملا ادامه پیدا می‌کند در این قسمت نخستین نکته قابل توجه تغییر وضوح دوربین از ۸ به ۵ و استفاده از تنها یک فلش LED در کناره دوربین است. اسپیکر اصلی دستگاه نیز به پائین این بخش منتقل شده است.
در مورد کیفیت دوربین بکار گرفته شده در ۷۱۰ بعلت تازه‌گی حضور نسخه نهائی این مدل در بازار در حال حاضر نمی‌توان اظهار نظر درستی نمود اما نیم‌نگاهی به مشخصات این دوربین فارغ از کاهش وضوح حداقل بروی کاغذ سخن از کیفیت پائین‌تر این دوربین در مقایسه با ۸۰۰ می‌دهد که مهمترین نکته در این میان مطمئنا به عدم استفاده از لنز با کیفیت کارل زایس در ۷۱۰ باز می‌گردد.
فیلمبرداری این دوربین نیز همچنان با وضوح ۷۲۰p با ۳۰ فریم در ثانیه انجام می‌شود. ظرفیت باتری دستگاه ۱۳۰۰mAh است که طبق زمان‌های رسمی اعلام شده تا ۴۰۰ ساعت در حالت Stand-by و تا ۶ ساعت و ۵۰ دقیقه در حین مکالمه قادر به تامین انرژی دستگاه است. دوام این باتری در پخش موسیقی ۳۸ ساعت است.
ساختار نرم‌افزاری و پردازشی ۷۱۰ تغییری نسبت به قبل نداشته است در اینجا نیز از همان پردازنده ۱ گیگاهرتزی Qualcomm MSM8255 اورکلاک شده تا ۱٫۴ گیگاهرتز همراه با ۵۱۲ مگابایت RAM استفاده شده است با یک تفاوت که این بار حافظه داخلی دستگاه از ۱۶ به ۸ تقلیل یافته و نگفته پیداست که بدلیل ساختار سوال برانگیز ویندوزفون از کارت حافظه خارجی نیز در این مدل خبری نیست. سایر مشخصات این مدل هیچ تفاوتی با ۸۰۰ ندارد.
Lumia 710 به تازگی وارد بازارهای جهانی شده و هنوز نشانی از حضور گسترده آن در بازارهای داخلی نیست.

نظرات شما عزیزان:

رضا
ساعت9:51---29 دی 1390
سلام عزیز
حالت خوبه به خدا نتونستم بیام چندوقت بود از کامپیوتر دور بودم چه برسه که به اینترنت وصل باشم.مطالب زیبا هستد بازم ادامه بده


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نویسنده: pyit ׀ تاریخ: دو شنبه 26 دی 1390برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

CopyRight| 2009 , daneshjooir.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com